Menu

Διασφάλιση ποιότητας

Κασίδης Επεξεργασία

Η εταιρεία εφαρμόζει πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP), σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 22000:2005, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Ποιοτικοί έλεγχοι προϊόντων
Για τη διασφάλιση της ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων διενεργούνται καθημερινά έλεγχοι από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας και συστηματικοί μικροβιολογικοί και χημικοί έλεγχοι από εξωτερικά εργαστήρια αναλύσεων, διαπιστευμένα από το ΕΣΥΔ.

Ιχνηλασιμότητα
Η εταιρεία έχει αναπτύξει και εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας, σύμφωνα με τις ευρωπαΐκές νομοθετικές απαιτήσεις [(ΕΚ) αρ.178/2002)], για την ταυτοποίηση του συνόλου των προΐόντων της σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από την παραλαβή πρώτων και βοηθητικών υλών, την επεξεργασία και τη συσκευασία μέχρι την τελική διανομή των προϊόντων στους πελάτες της.

Αρτυματικές ύλες
Οι αρτυματικές ύλες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των κρεατοσκευασμάτων προέρχονται από αυστηρά επιλεγμένους πιστοποιημένους προμηθευτές και ελέγχονται συστηματικά από διαπιστευμένα εργαστήρια αναλύσεων.

Υλικά συσκευασίας
Όλα τα υλικά συσκευασίας είναι κατάλληλα για επαφή με προϊόντα κρέατος από αυστηρά επιλεγμένους πιστοποιημένους προμηθευτές διασφαλίζοντας την άριστη προστασία του τελικού προϊόντος.

Πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού
Μετά το τέλος της παραγωγικής διαδικασίας εφαρμόζεται πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού με ειδικά απορρυπαντικά εγκεκριμένα από ΓΧΚ και ΕΟΦ και ακολουθεί πάντα έλεγχος της αποτελεσματικότητας καθαρισμού μέσω ταχέων μεθόδων (συσκευή βιοφωταύγειας μέτρησης ΑΤP).